Техогляд авто: в Україні можуть запровадити новий стандарт контролю транспортних засобів – TÜV

В Україні мають намір запровадити технічний огляд автомобілів за стандартом Асоціації з технічної безпеки Німеччини – TÜV. Такі висновки можна зробити, виходячи з повідомлення пресслужби Головного сервісного центру МВС, пише Today.

У повідомленні йдеться про те, що на днях делегація Головного сервісного центру МВС на чолі з керівником відомства Миколою Рудиком взяла участь у 56-й Генеральній асамблеї та у Конгресі міжнародної комісії з тестування водіїв. Події відбулися в ОАЕ.

Під час цих заходів українська делегація зустрілася з представниками Асоціації технічної безпеки Німеччини. Сторони домовилися про початок співпраці з метою адаптації українського законодавства до законодавства ЄС з двох основних питань:

  • проведення екзаменації кандидатів у водії для отримання водійського посвідчення;
  • технічний контроль за транспортними засобами.

З урахуванням цього, цілком ймовірно, що в Україні через певний час можуть запровадити технічний огляд автомобілів за стандартом Асоціації з технічної безпеки Німеччини – TÜV. Саме із представниками цієї асоціації зустрічався очільник Головного сервісного центру МВС України Микола Рудик.

Варто додати, що в Україні ще у 2022 році планували запровадити обов'язковий техогляд для всіх легкових автомобілів, як це передбачено угодою про асоціацію з ЄС. Передбачалося, що автомобілі мають проходити перевірку через 4 роки після реєстрації, а потім кожні 2 роки. Крім того, проходити техогляд мають нові власники авто протягом 10 днів після перереєстрації, після ДТП у разі пошкодження елементів, що впливають на безпеку. Проте змінам завадило повномасштабне вторгнення російських окупантів.

Асоціація TÜV у Німеччині відповідає за проведення перевірок та випробувань транспортних засобів на відповідність затвердженим правилам та стандартам. TÜV забезпечує регулярну перевірку безпеки, яка проводиться кожні 2 роки для всіх транспортних засобів у Німеччині. Така перевірка гарантує, що авто відповідає німецьким стандартам і безпечне для водіння.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment